ITALIA!!

Hemma igen efter årets andra resa av fem bokade, men sex planerade! Det här kommer antagligen bli jordens längsta inlägg för er som orkar läsa allt..


Först och främst tänker jag börja med; FAN VAD VI ÄR BRA! Jag kan lova att det inte finns många lag som har det så roligt som vi har det tillsammans, hade matcherna vunnits genom sammanhållningen i ett lag så skulle vi vinna allt! Det var 6 underbara dagar fyllda med b la fotboll och shopping! Skriver lite om varje dag :)


FREDAG
Under första dagen så hände det inte alls speciellt mycket, mer än att vi reste till vårt mål; Garda som ligger en bit ifrån Verona. Vi kom fram på kvällen och hann äta för att sedan packa upp lite och somna...


LÖRDAG

Veckans första träning i solsken! Det var tugnt att gå ut på gräset och många hade träningsvärk lite överallt efteråt, men det var skönt att ha lite ont för då känner man att man har gjort något. Märkte att jag kan göra handvolt på den träningen! :D Efter att ha gjort "kullebyttafinten" på ena vålvakten under frilägesträning så tyckte min tränare, efter jublandet, att jag skulle lära mig att göra på volt istället, så det var bara att börja träna :)

Efter träningen var det bara att åka till hotellet och duscha sen käka för att efter det åka vidare till Milano för shopping under dagen och fotbollsmatchen Inter-Juventus på kvällen. Jag köpte en liten guldig väska eftersom att jag inte har någon sådan, en liten souvernir till min farmor som jag hade lovat och lite smink precis som alla andra från "KIKO". Matchen var bra och slutade 2-1 till Juventus som dem flesta antagligen redan vet nu. Kul att kolla på italiensk fotboll, synd bara att dem gör precis som alltid och lägger sig ner. En riktigt mysig dag på Milanos gator!


SÖNDAG

Emelie fyllde 18!! Men innan vi firade henne på riktigt så var det träning som gällde. Det var tugnt i benen efter dagen innan och det blev inte bättre av att det regnade ordentligt hela dagen. Men träningen gick bra iallafall och efter det så koncentrerade vi oss på utvecklingssamtal och sen middag.

Efter middagen som avslutades med en riktigt god födelsedagstårta så började festligheterna. Trots att det inte blev någon utgång så visade vi hur kul vi kan ha. Jag skrattade många gånger så att tårarna bara rann och det gjorde ont enda bak i ryggen, men det är så det ska vara. Vi sjöng även en egenskriven låt till födelsedagsbarnet som blev rörd med tårar i ögonen. Allt finns såklart dokumenterat genom både foto och film!
Det var även då den väl använda meningen "längst fram i bussen Ange" bildades. För er som inte förstår exakt vad som menas med det så var Fannys svar på det när jag frågade: "Det är precis som det låter Angelica, du sitter längst fram medan vi andra sitter längst bak i bussen". Min bästa vän menade alltså att jag på grund av intelligensbefrielse och envishet skulle få sitta ensam längst fram. Tur bara att dem egentligen ville ha mig längst bak ;]


MÅNDAG

Upp tidigt som vanligt för att käka och bege sig till fotbollsplanen för en första jobbig träning. Tillbaka till hotellet för att äta igen och tagga inför den andra träningen som inte var lika jobbig för oss alla, några av oss var också nere i Garda och kollade lite i affärer innan :] Medan nästan alla svettades ute på planen så hade jag, Fanny, Palmborg, Carro och Lisa en lugn träning. Vi hade blivit utvalda till frisparksläggare och tränade på just det och olika varianter hela träningen och det gick väldigt bra!
Sen var det dags för "teambuilding" där vi började med möte för att styrka lagkänslan. Efter det började det roliga, spelarrådet hade förberett "Så ska det låta" och mitt lag, det "Snygga laget" såklart, var snygga och bra nog för att ta hem en andraplats.
Lite senare underkvällen när deras ideér var slut så fick vi för oss att underhålla de tyska folket på 60+ i rummet bredvid loungen, som vi var i, med livemusik. In på ett långt led kom vi två och två och under applåder och visslandes så dansade vi vackert för dem.
Efter den fina uppvisningen utmanade vår tränare "Stekarn" oss, den som gick in och bjöd upp en tysk skulle få 5 euro för det. Jag och Fanny är inte dem som bangar kom vi fram till när vi tillsammans gick in och haffade en varsin tysk för en dans. Frugan till min "man" var inte speciellt glad ryktades det om senare...


TISDAG

Den näst sista dagen började som vanligt med en skön och bra träning. Sen var det dags för shopping eller vinprovning i Verona och resans sista middag. Vinprovning var inte riktigt min grej kände jag trots att jag tycker om vin, så jag åkte tillsammans med de andra som kände samma sak direkt till Veronas shoppinggator. Det blev inte mycket den dagen heller på grund av brist på pengar och snygga kläder. Köpte i allra sista sekund ett långt linne med den passande texten "Don't try your best, be the best". Efter stängningstid så var jag och Fanny fortfarande inne på footlocker och den stackars personalen fick jobba övertid. Var tvungen att bli av med pengarna på något sätt så köpte en vit träningströja från puma till mig. Efter det var det the last supper och det beställdes in italiensk pizza, yummie!


ONSDAG

Siiiista dagen! Istället för att träna så fick våra tränare för sig att vi skulle spela som en riktig match mot varandra och vi blev indelade i två lag som förbjöds vara trevliga och snacka med varandra. Straffet för forlorarna var att ställa sig på mållinjen, luta sig fram och låta vinnarna skjuta på en från straffpunkten. Efter en tuff match så förlorade mitt blåa lag, efter mycket gnällande och sura miner. Jag vet att jag antagligen var värst, skäms över det tjejer.. Men hur som helst så hade vi tur att det fula gula laget inte kunde sikta och ingen kände smärtan från bollen, trots att dom flyttade fram flera meter från straffpunkten! Gula laget ni var sämst.. Väl tillbaka på hotellet var det bara att käka, packa ihop och vänta på bussen.


Italien 2008 är slut och jag kan inget annat än att tacka mitt älskade fotbollslag Skogås-Trångsund FF DAM för en underbar resa! Vi är bäst och jag älskar oss!

Lite bilder ifrån veckan, lägger upp mer någon annan gång!